khalidmarokkoreizen@gmail.com

Woestijntrekking

Woestijntrekking

De woestijn is een afwisselend gebied. Dan weer loop je over bergachtig gesteente, dan over een stenen vlakte. Een andere dag zie je vlak zand om vervolgens weer in zandduinen terecht te komen. Begroeiing is er in de vorm van acaciabomen, tamariskbomen, de calotropis struik ed.

Dag tot dag routebeschrijving

12-daagse reis 
Marrakech/Start trekking bij Foom Lacher/ Woestijntrekking/Oulad Driss/ Ouarzazate/Marrakech 
Veel mensen denken bij de woestijn aan zandduinen… Die zijn zeker te vinden, maar de woestijn is zoveel afwisselender dan dat! Een rotsachtig berglandschap, een steenvlakte, een uitgedroogd meer, tafelbergen en een vlak zandtapijt. Het is er allemaal. Tijdens de trekking ga je in een karavaan de woestijn door. De dromedarissen vervoeren alle bagage en zelf loop je met een dagrugzakje.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1 – Aankomst in Marrakech  

Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech wacht iemand op je en je krijgt een transfer naar het Riad. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis met in het midden een fontein en planten. Het woord riad komt uit het Arabisch “ryad” en betekent tuin. Het Riad is vlakbij het centrum, waar het beroemde plein Jemaa el-Fna ligt. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere sfeer uit, veel muziek en eten.

  • Overnachting in een Riad

Dag 2 – Marrakech – Bivak bij Jbel Bani (Foum Laacher

Vandaag vertrek je ’s ochtends van Marrakech in de richting van de woestijn. Je steekt de Hoge Atlas over en passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Het is een route met mooie uitzichten. Zagora is de laatste “grote” stad voor de woestijn begint. Voordat je Zagora bereikt, rijd je door de prachtige Vallée du Drâa. Het is de langste vallei van Marokko. De rivier de Drâa wordt gevormd door het samenvloeien van de rivieren de Ouarzazate en de Dades. Op een gegeven moment verdwijnt het water het zand van de Sahara in. Het bijzondere aan de zijn vele ksour en kasba´s die goed bewaard zijn gebleven, er ligt een reeks oases met daarin dorpjes. Je rijdt naar het startpunt van de trekking. Daar slaap je in onze bivak (Foum Laacher) aan de voet van de bergketen Bani. Daar maak je kennis met de dromedarissen die de komende dagen de bagage zullen vervoeren en hun begeleiders.

  • Overnachting in een bivak

Dag 3 – Start trekking bij Foum Laacher – Diabi – Lac Amsafi

Start van de trekking. Je gaat lopen! Ervaren wat het ritme van de dromedarissen met je gaat doen… Na het ontbijt wordt de bivak opgebroken en de dromedarissen bepakt. Je start met het beklimmen van Jbel Bani. Daarna loop je over een steenachtige hoogvlakte. Deze bergketen is een natuurlijke barrière. Het oprukken van het zand naar het noorden wordt door de bergketen tegen gegaan. Lunch onder de palmen van oase Diabi. Daarna loop je over het gedroogde meer van Amsafi waar ook het kampement wordt opgebouwd.

  • Overnachting in een bivak

Dag 4 – Lac Amsafi –  Oued M’Hasser – Erg Amsafi (5 uur)

Ontbijt na het opkomen van de zon. Na het ontbijt vertrekt de karavaan. Je loopt over het gedroogde meer van Amsafi richting Oued M’Hasser waar je de lunch gebruikt in de schaduw van de palmen. Na een flinke pauze loop je over het steenachtige plateau van Hamada, daarna arriveer je bij Erg Amsafi. Dat is een duin aan de rand van een enorm zandduinengebied. Daar wordt de bivakplaats opgebouwd.

  • Overnachting in een bivak

Dag 5 – Erg Amsafi – Oued Chigaga – El Hassi Aarboune (5 uur)

Vandaag trek je met de karavaan verder richting Oued Chigaga. Je blijft door de duinen lopen. De lunch gebruik je in de schaduw van een Tamarisk boom. Dan begeef je weer op weg om ongeveer twee uur later in een mooi decor van glooiende, gele zandduinen van Erg El Hassi Aarboune terecht te komen. Hier kun je in de tent of onder de blote sterrenhemel slapen.

  • Overnachting in een bivak

Dag 6 – El Hassi Aarboune – Kharte Legarzime – Erg Sadraa (5 uur)

Vertrek na het ontbijt in de richting van weer andere duinen. Het wordt weer een  prachtig schouwspel onderweg van duinen,  Tamariskbomen, Calotropisplanten, Acacia’s en enkele verdwaalde palmen. Je luncht bij Kharte Legarzime in de schaduw van een mooie Tamarisk. Daarna trek je verder naar Erg Sadra. Hier kun je in de tent of onder de blote sterrenhemel slapen. ’s Avonds kan er in het zand – op de manier zoals nomaden dat al eeuwenlang doen – vers brood gebakken worden!

  • Overnachting in een bivak

Dag 7 – Erg Sadraa – Oued Bougren – El Hedibaat

Een mooie ochtend lopend door opeenvolgende duinen in de richting van Oued Bougren. Vandaag loop je soms tussen duinen en soms over droge rivierbeddingen. Tussen de middag wordt er uitgebreid gepauzeerd voor de lunch. Aan het einde van de dag wordt een goede plek gezocht voor het bivak bij El Hedibaat.

  • Overnachting in een bivak

Dag 8 – El Hedibaat – Oued Draa – Rasse Nekhl

Vandaag loop je langs de droge rivierbedding van de Drâa- Wadi. Ook deze lunch gebruik je onder een schaduwrijke boom. Het is een mooie etappe, vooral voor mensen die van de leegte en de stilte van de woestijn houden. Overnachting in een tent óf onder de sterrenhemel.

  • Overnachting in een bivak

Dag 9     Rasse Nekhl – Tamegroute – Zagora – Ouarzazate

Vandaag neem je afscheid van jouw begeleiders en verlaat je Rasse Nekhl. Er is de mogelijkheid om Tamegroute te bezoeken, de laatste agglomeratie van de provincie met beroemde moskeeën met blauw aardewerk en witte minaretten. Het is een stadje met zo’n duizend inwoners. De huizen van leem liggen aaneengesloten aan de rand van de palmoase. De Naciria zaouïa, een heilige plaats die een heilige broederschap huisvest, betekent een grote rijkdom voor de ksar. Er bestaan nog slechts twintig van dergelijke plaatsen in Marokko. Hier is een invloedrijke medersa (Koran universiteit) en de oudste bibliotheek van Marokko uit de 17e eeuw. Daarna gaat de reis verder naar Ouarzazate. Het is een mooie route met veel palmen en een mooie natuur. Aangekomen in Ouarzazate gebruik je eerst de lunch tenzij die al onderweg genuttigd is. Daarna kun je de beroemde Kashba Taourirt bezichtigen. Begin 20ste eeuw was de Glaoui-familie oppermachtig in het zuiden. Het is ook mogelijk om het filmmuseum te bezoeken.

  • Overnachting in een kasbah-hotel met tuin en zwembad

Dag 10   –   Van Ouarzazate naar het bruisende Marrakech

Onderweg is er de gelegenheid om een bezoek aan Kashba Aït-Benhaddou te brengen. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden. Het is vooral een versterkte “KSAR” doordat er vele kashba’s en woningen dicht bij elkaar liggen. Het geheel ligt tegen de roze getinte zandheuvel op de linkeroever van de Wadi Mellah. De versieringen van de Kashba hebben vele filmmakers geïnspireerd. Ook hier zijn vele beroemde films opgenomen. (Laurence of Arabia; Sodom and Gomorra; the Jewel of the Nile; Jesus of Nazareth; Gladiator…) Het dorp staat op de werelderfgoedlijst van Unesco sinds 1987. Je keert weer terug via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar Marrakech.

  • Overnachting in een Riad

Dag 11  – Bezichtigen Marrakech 

Vrije dag en wat is er zoal te doen? Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

  • Overnachting in hetzelfde Riad

Dag 12  – Vertrek vanuit Marrakech

Transfer naar het vliegveld van Marrakech. Vertek naar huis.

Image Gallery

Video

Belangrijke informatie

Wat is inbegrepen?

  • Alle overnachtingen: Riads, hotels en de bivak in de woestijn.
  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.
  • Alle lunches en diners in de woestijn tijdens de wandeldagen
  • Dromedaristocht in de woestijn
  • Begeleiding tijdens het wandelen (lokale gids)
  • Bagagevervoer met dromedaris
  • Kok
  • De transfers van en naar het vliegveld.
  • De transfer naar startpunt (van Marrakech naar Zagora, inclusief verzekering en brandstof)
  • Vervoer met chauffeur op dag 9 en 10 (inclusief verzekering en brandstof)
  • STO Reisgarantie

Wat is niet inbegrepen?

  • Vliegreis
  • Drinken
  • Lunches en diners volgens schema
  • Entreegelden
  • Fooien

Voorwaarden

  • De prijzen zijn per persoon.
  • De prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer
  • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

1 Review

(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
4 Good
  1. While the Mediterranean climate characterizes most of the country, there are two other climate systems that are present. One is the cool Alpine climate which is found on mountainous areas of the country’s interior, including many high-altitude valleys.

Your Review

You might be interested in …

Trekking Siroua

On offer!

Trekking Hoge Atlas

On offer!

Wandelen Hoge Atlas

Trekking Télouèt